Första dagen

Jag har inlett året med en ny anställning.

Fortsättningsvis i samma bransch, fortsättningsvis vid samma universitet och nästan vid samma fysiska plats som de tidigare två åren men med en ny arbetsbild och titel.

Tidigare har jag jobbat som assistent i en mängd olika, roliga forskningsprojekt samtidigt som jag delvis inom och delvis vid sidan av projekten, har samlat in material och börjat mejsla fram min egen forskningsplan och avhandling.

Från och med i år och tre år framåt är jag däremot anställd som doktorand på heltid. Nu är min enda uppgift “bara” att skriva den där avhandlingen.

Eftersom jag inledde året starkt med en nästan lika stark förkylning påbörjade jag mitt nya jobb först på torsdagen som ägnades åt att packa ur pafflådor, ställa in stolshöjd och installera mig i mitt nya rum. Inte riktigt doktorandliv-deluxe, precis.

Men igår, på fredagen, var första dagen som jag kände att jag var doktorand på riktigt. Jag gjorde upp en plan för våren, prickade in personliga deadlines för mitt skrivande och började läsa in mig på ämnet.

Hur det kändes?

Kort och gott fantastiskt. Alldeles fantastiskt.

Foto: Sofia Ylimäki Photography

Foto: Sofia Ylimäki Photography

Gilla och kommentera gärna, också anonymt och utan e-postadress. Var snäll. Jag bibehåller rätten att radera kommentarer.