Dela ögonblick

Livet består mestadels av ögonblick.

De flesta sveper förbi utan att vi ens registrerar dem men så finns det ögonblick med lång eftersmak som lämnar intryck.

De här ögonblicken brukar jag och min Samuel försöka lyfta fram när vi pratar om vår dag. Istället för att bara fråga hur har din dag varit strävar vi efter att nå lite djupare vad gäller tanke, samtalsdjup och relation.

Ögonblick som jag delar med mig handlar ofta om människomöten, citat jag läst ur böcker, insikter som jag har slagits av under dagen (idag till exempel: jag fattar inte att jag får lön för att göra det jag gör. det känns som att jag borde betala för att få ha så här roligt på jobbet).

Och när vi delar ögonblick med varandra blir vi medvetna om hur små vindpustar som behövs för att rucka vår tillvaro på både bra och sämre sätt. En snäsig kommentar från kundbetjäningen som satte tonen för resten av dagen, eller en främling som håller upp dörren för en och lyste upp hela ens tillvaro i samma veva.

Livet är ju mest ögonblick. Det är lika bra att lägga märke till de bättre av dem.

Och alla ögonblick med den här filuren ska man hålla extra hårt i.

Och alla ögonblick med den här filuren ska man hålla extra hårt i.

Gilla och kommentera gärna, också anonymt och utan e-postadress. Var snäll. Jag bibehåller rätten att radera kommentarer.